2.7. 2017

2. července 2017 v 13:27 | Peqvy |  Poznámky
Ahoj čtenáři,
odjela jsem na 14 dní na chalupu do Krkonoš. I když jsem tu už od pátku, nějak nebylo nic s čím bych se vám svěřila do rubriky Poznámky.
Je 13:25 a já jsem dostala za úkol uvařit květákové placičky. Nikdy jsem nic takového neviděla, nejedla natož vařila. Takže doufám, že to bude nejen poživatelné, ale že to přežije i kuchyň. Recept sem pak vyvěsím.
No nic jdu na to...to bude srandy kopec. :D

Placičky jsou hotové a podle prvních strávníků jsou skvělé. To mě těší, protože to nebylo vůbec jednoduché. Došlo i na popáleniny od oleje. Pánev odmítala přestat prskat, přestože jsem vařila na 5. Prvních pět placiček by se dalo označit za pokusové. Absolutně nedržely tvar a nešly otáčet, končily tedy v koši. Do těsta jsem musela přidat mouku a květák ještě trochu rozmixovat...a tadá! Sedm placiček bylo naprosto poživatelných a jak bylo už výše uvedeno skvělých. Já je ani neuchutnala...nějak mě přešla chuť.

Recept:

pro 4 osoby
  • Ingredience - 1 květák, 3 vajíčka, polohrubou mouku, sůl, pepř, majoránka, kmín mletý, jarní cibulka (může být i bez) a olej na pánev

  • Postup
Květák rozdělte na malé růžičky a nechte je v osolené vodě vařit cca 20 minut. Poté květák rozšťouchejte (tím co je na brambory), přidejte vajíčka, sůl, pepř, kmín a polohrubou mouku dle potřeby. Celou směs důkladně promíchejte, aby byla kompaktní a nestalo se vám to samé co mě. Usmívající se Čím víc bude květák na malé kousky tím líp, já jsem použila i mixér. Nakonec přidejte na drobno nakrájenou cibulku.
Na rozpálenou pánev pokládejte placičky malých rozměrů a smažte je dozlatova.

Dobrou chuť! Mrkající

 


Komentáře

1 Eliss | Web | 6. července 2017 v 21:23 | Reagovat

Vypadají moc dobře :)

2 Tery | 8. července 2017 v 8:54 | Reagovat

přesně, taky bych si dala :) [1]:

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama